Kucharze z Branżowej Szkoły I stopnia w Zespole Szkół nr 2 im. Bolesława III Krzywoustego w Kołobrzegu zostali zakwalifikowani do finałowej 20 konkursu organizowanego przez MAKRO Cash and Carry Polska S.A. "Wyzwanie MAKRO Chefa!". Trwa głosowanie na przygotowaną przez uczniów potrawę oraz ekipę, która ją przygotowała (link do głosowania w teście).





Jest to trzecia edycja konkursu organizowanego przez MAKRO Cash and Carry Polska SA dla szkół i klas gastronomicznych. Przepustką do finału była odpowiedź szkoły na pytanie „Dlaczego chcieliby Państwo wziąć udział w trzeciej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa?”
W kolejnym etapie uczniowie i nauczyciele stworzyli zespół oraz wyznaczyli lidera; opracowali autorski przepis na danie kuchni historycznej, z wykorzystaniem produktów: MAKRO Chef Śliwki Suszone, MAKRO Chef Borowiki w Zalewie, MAKRO Chef czosnek, które otrzymaliod Organizatora (a także innych, wybranych przez siebie produktów; zgodnie z regulaminem konkursu niezbędne było wykorzystanie wyżej wymienionych produktów); wykonali autorskie zdjęcie przygotowanej potrawy, przygotowali notkę (opis Szkoły i Zespołu) oraz wykonali zdjęcie szkoły.

Obecnie trwa głosowanie na przygotowaną przez uczniów potrawę oraz ekipę, która ją przygotowała! Jest to głosowanie publiczności. Liczy się każdy głos! Wystarczy kliknąć w link i polubić zdjęcie - LINK





 

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn