Kacper Wąsowicz najlepszym kucharzem
Kacper Wąsowicz, uczeń Zespołu Szkół nr 2 im. Bolesława III Krzywoustego w Kołobrzegu, został zwycięzcą wojewódzkiego etapu II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz „Rzemiosło-Nasza Przyszłość”.
Kacper Wąsowicz uczeń klasy III Branżowej Szkoły I Stopnia w Zespole Szkół nr 2 im. Bolesława III Krzywoustego w Kołobrzegu wywalczył I miejsce w organizowanym przez Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie, pod honorowym patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty, wojewódzkim etapie II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz "Rzemiosło-nasza przyszłość".
Temat tej edycji to „Wariacje z Wieprzowiną”. Kacper wykonał policzek wieprzowy z sosem z piwa porter i konfitowanym ziemniakiem, puree z topinamburu w towarzystwie stojącego borowika stepowego. Kacper odbywa praktyki w Hotel Leda Spa**** w Kołobrzegu pod okiem Mistrza Andrzeja Jakomulskiego, w szkole uczy się fachu pod kierunkiem p. Katarzyny Olszak.
Komentarze na portalu informacje.kolobrzeg.pl są własnością ich twórców. Administrator portalu nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie. Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za niestosowny lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: studio@tkk.pl