×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 70.

W Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu, odbyła się IV Gala Gault&Millau Polska. Wręczone zostały nagrody dla najlepszych szefów kuchni, a swoją premierę miało IV wydanie Żółtego Przewodnika. Znajdziemy w nim aż cztery kołobrzeskie restauracje.



Wręczone zostały nagrody dla pięciu najlepszych szefów kuchni z całej Polski. Nagrody przyznawane są w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Podczas gali miała miejsce także oficjalna premiera IV wydania Żółtego Przewodnika. W wydaniu na 2018 rok znalazły się rekomendacje 580 restauracji, 160 produktów regionalnych i 60 miejsc, gdzie można je kupić. Są to miejsca, które zostały przetestowane i są polecane przez redakcję Żółtego Przewodnika. Każdego roku kilkunastu wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafia mniej niż połowa.

Spośród kołobrzeskich restauracji, w IV edycji przewodnika, docenione zostały aż 4. W przewodniku znalazły się:
- Restauracja Horyzont (Hotel Aquarius) - wyróżnienie
- Restauracja ProVita (Hotel ProVita) – nagrodzona 2 czapkami G&M
- Restauracja Sand{acz} (Sand Hotel) – nagrodzona 1 czapką G&M
- Restauracja Arté (Diune Hotel & Resort) – nagrodzona 1 czapką G&M

Gault&Millau to przewodnik dla prawdziwych smakoszy, który po raz pierwszy ukazał się ponad 50 lat temu we Francji i cieszy się ogromnym zainteresowaniem nie tylko wśród restauratorów, ale przede wszystkim miłośników dobrego jedzenia. Żółty przewodnik Gault&Millau to międzynarodowy, obiektywny i niezależny przewodnik po restauracjach, produktach regionalnych i hotelach.

Na zdjęciu kucharze z Restauracji ProVita w Hotelu Provita

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn