Zachodniopomorska Izba Rolnicza zorganizowała konkurs pod nazwą "Smaki zamknięte w słoiku". W nim ocenianie były przesłane przetwory z warzyw i owoców, które ziemia daje rolnikom.

Na początku odbył się etap powiatowy. Z przyjemnością informujemy, że 1. i 2. miejsce w konkursie zajęły mieszkanki Gminy Kołobrzeg. Drugie miejsce zajęła Anna Lewandowska ze Starego Borku ze swoim dżemem z pomidorów z imbirem i kolendrą. Na pierwszym miejscu zaś uplasowała się Teresa Bartosiak z Zieleniewa (Kolonia), która przyrządziła konfiturę z jarzębiny i jabłek. Nasze zwyciężczynie otrzymały dyplomy oraz nagrody. Teraz dżem Teresy Bartosiak będzie brał udział w etapie wojewódzkim, którego wyniku będą ogłoszone w grudniu.

Obu paniom serdecznie gratulujemy, a pani Teresie życzymy powodzenia w następnym etapie konkursu.

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn