W dniach 11-13 marca w Hali Milenium odbędą się już po raz 17. Targi Gastro-Hotel. Targi Gastro-Hotel to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami - czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno - hotelarskiego oraz dla cukierni, piekarni oraz spa&wellness. W programie pokazy mistrzów sztuki kulinarnej.

Targi to kompendium wiedzy o nowościach i trendach w wyposażaniu hoteli i restauracji m.in. w meble, łazienki, urządzenia gastronomiczne, tekstylia, środki czystości, urządzenia pralnicze, artykuły spożywcze, półprodukty, nowinki techniczne i oprogramowanie oraz ogrody zimowe i tarasy.

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM:

środa, 11 marca 2020 r. | 10:00 - 17:00

10:15 - uroczyste otwarcie targów - pokazy z VIP-ami

10:45 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Jesiotr - szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli, pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem

10:30 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego - Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

11:45 - pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni - Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala

12:00 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego - Koszty zmienne w gastronomii - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

12:45 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu

13:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Owoce morza

13:30 - panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

14:15 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Pokaz kuchni kaszubskiej

15:15 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym

czwartek, 12 marca 2020 r. | 10:00 - 17:00

10:15 - pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu

10:45 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska

11:00 - Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu

12:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem - Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami

12:45 - Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera - moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów 13:00 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Śledzie na różne sposoby

14:00 - pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego - Polskie ryby i runo leśne - dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami - bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym

piątek, 13 marca 2020 r. | 10:00 - 15:00

9:00 - Szkolenie - Od kelnera/portiera/recepcjonisty/... do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** (brak miejsc)

10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego 10:30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Sery w naszej kuchni

10:45 - szkolenie Savoir -vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

11.30 - pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska - Ryby i przyprawy w naszej kuchni

12.30 - Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** Podane godziny są orientacyjnymi.

Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów. Szkolenia są biletowane. Strona targów.

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn