Rozpoczynają się przygotowania do 3. edycji Wielkanocy dla Samotnych, podczas której dostarczonych zostanie bezpośrednio do domów osób samotnych, starszych oraz w trudnej sytuacji życiowej 300 wielkanocnych paczek z tradycyjnymi potrawami, tj. bigosem, kiełbasą, jajkiem, sałatką, wędliną, serem, pasztetem, ciastem, owocami i słodyczami.

Jednakże, aby móc przygotować potrawy musimy zebrać poniższe produkty: kapusta kiszona - 35 kg; kapusta główka - 15 szt.; kiełbasa biała - 640 szt.; mięso - 20 kg (10 kg karkówka, 10 kg łopatka); kiełbasa zwyczajna - 5 kg; pasztet np. PROFI/DROSED - 320 szt.; mąka pszenna - 30 kg; jajka - 800 szt.; ziemniaki - 40 kg; marchew - 20 kg; seler - 3 kg; pietruszka korzeń - 3 kg; ogórek kiszony - 15 kg; kukurydza - 10 puszek; groszek konserwowy - 12 puszek; majonez - 10 kg; buraki - 40 kg; chrzan tarty w słoiku - 10 kg; cebula - 5 kg; ser żółty w plastrach - 4 kg; szynka konserwowa w bloku - 6 kg; koncentrat pomidorowy - 5 kg; śmietana 18% - 2 l; cukier - 10 kg; jogurt naturalny duży (370 gr) - 16 szt.; mleko - 2 l; por - 6 szt.; opakowania jednorazowe styropian - 640 szt.; worki foliowe - 4 paczki; papier do pieczenia - 3 paczki; torby papierowe albo reklamówki jednorazowe duże - 320 szt.; folia aluminiowa duża - 2 rolki; rękawiczki jednorazowe - 4 paczki; ręcznik papierowy - 10 rolek; płyn do naczyń - 1 szt.; słodycze; owoce; pieczywo.

Deklarację na produkty należy przesyłać mailowo na: kamilbarwinek@o2.pl lub bezpośrednio na profilu facebookowym: Wolne Miejsce - Kołobrzeg. Co ważne, zapisy na paczki wielkanocne rozpoczną w marcu, będziemy o tym informować w osobnym komunikacie.

Dodaj komentarz

Komentarze na portalu informacje.kolobrzeg.pl są własnością ich twórców. Administrator portalu nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie. Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za niestosowny lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: studio@tkk.pl

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Facebook