Rada Nadzorcza Spółki Miejskie Wodociagi i Kanalizacja sp. z o. o. z siedzibą w Kołobrzegu ogłasza konkurs na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki.

I. NAZWA I ADRES JEDNOSTKI

- „ Miejskie Wodociągi i Kanalizacja” Sp. z o.o. w Kołobrzegu

ul. Artyleryjska 3, 78-100 Kołobrzeg

II. NAZWA STANOWISKA PRACY

- Prezes Zarządu Spółki

III. WYMAGANIA

1. Kandydat na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki powinien spełniać łącznie następujące warunki:

a) posiada wykształcenie wyższe lub wyższe uzyskane za granicą uznane w Rzeczypospolitej Polskiej, na podstawie przepisów odrębnych, preferowane wykształcenie ekonomiczne,

b) posiada co najmniej 5-letni okres zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, powołania, wyboru, mianowania, spółdzielczej umowy o pracę lub świadczenie usług na podstawie innej umowy lub wykonywania działalności gospodarczej na własny rachunek;

c) posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych lub samodzielnych albo wynikające z prowadzenia działalności gospodarczej na własny rachunek;

d) spełnia inne niż wymienione w lit. a-c wymogi określone w przepisach odrębnych, a w szczególności nie narusza ograniczeń lub zakazów zajmowania stanowiska członka organu zarządzającego w spółkach handlowych.

2. Kandydatem na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki nie może być osoba, które spełnia przynajmniej jeden z poniższych warunków:

a) pełni funkcję społecznego współpracownika albo jest zatrudniona w biurze poselskim, senatorskim, poselsko-senatorskim lub biurze do Parlamentu Europejskiego na podstawie

b) wchodzi w skład organu partii politycznej reprezentującego partię polityczną na zewnątrz oraz uprawnionego do zaciągania zobowiązań;

c) jest zatrudniona przez partię polityczną na podstawie umowy o pracę lub świadczy pracę na podstawie umowy zlecenia lub innej umowy o podobnym charakterze;

d) pełni funkcję z wyboru w zakładowej organizacji związkowej lub zakładowej organizacji związkowej spółki z grupy kapitałowej;

e) jej aktywność społeczna lub zarobkowa rodzi konflikt interesów wobec działalności spółki.

3. UMIEJĘTNOŚCI interpersonalne i menedżerskie, umiejętność kierowania zespołem

4. INNE znajomość branży w zakresie zaopatrzenia w wodę i odprowadzenia ścieków, kreatywność, empatia

5. ZNAJOMOŚĆ PRZEPISÓW PRAWNYCH:

Kodeks Spółek Handlowych

Ustawa o gospodarce komunalnej

Ustawa prawo zamówień publicznych

Ustawa o samorządzie gminnym

Ustawa o ochronie informacji niejawnych

Kodeks pracy

Ustawa o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków

IV. WYMAGANE DOKUMENTY

1) Kwestionariusz kandydata C.V. ze wskazaniem numeru telefonu oraz adresu poczty elektronicznej

2) List motywacyjny

3) Kserokopia dokumentu poświadczającego wykształcenie

4) Kserokopie dokumentów poświadczających staż pracy

5) Oświadczenie kandydata o niekaralności

6) Oświadczenie kandydata o znajomości przepisów prawnych podanych w niniejszym ogłoszeniu

7) Inne dodatkowe dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach.

V. Konkurs obejmuje dwie fazy: fazę wstępną obejmującą ocenę aplikacji, w tym spełnienie przez kandydatów wymogów formalnych, oraz rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w terminie wskazanym w telefonicznym lub przesłanym drogą elektroniczną zawiadomieniu, i będą przeprowadzone wyłącznie z kandydatami, których aplikacje przejdą pomyślnie fazę wstępną, formalną.

VI. Pisemne zgłoszenia do konkursu należy złożyć w zaklejonej kopercie z napisem:

„Konkurs na stanowisko Prezesa Zarządu Miejskich Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. w Kołobrzegu”.

VII. Termin składania ofert: do 20 czerwca 2023 r. do godziny 14.00.

VIII. Miejsce składania ofert: Punkt Obsługi Klienta w MWiK Sp. z o.o. w Kołobrzegu, ul. Artyleryjska 3, 78-100 Kołobrzeg lub listownie na adres Spółki (o terminie złożenia decyduje data i godzina wpływu do Spółki).

IX. Zgłoszenia kandydatów złożone po terminie nie będą rozpatrywane.

X. Aplikacje nie podlegają zwrotowi.

XI. Niniejsze ogłoszenie podlega publikacji:

- na stronach BIP Wspólników i Spółki,

- w wybranym dzienniku ogólnopolskim.