×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 70.

Od maja do połowy października w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym „Okruszek” w Kołobrzegu, odbywają się zajęcia kulinarne realizowane w ramach projektu:
Kulinarne podróże po Europie: „Lepiej dobrze ugotować niż alkohol konsumować”.




Głównym celem realizacji zajęć jest oddziaływanie w zakresie promowania i utrzymania abstynencji oraz dostarczanie informacji na temat sposobów spędzania wolnego czasu. Udział w zajęciach kulinarnych oraz poznanie kultury i kuchni innych narodów pozwoli na dostarczenie osobom niepełnosprawnym nowych doświadczeń, co znacząco wpłynie na generalizację posiadanych umiejętności społecznych, samoobsługowych i komunikacyjnych oraz umożliwi nabywanie nowych oraz przygotowanie do przyszłej pracy.
Pełna nazwa projektu to: Działalność wychowawczo - profilaktyczna i informacyjno – edukacyjna dla młodzieży niepełnosprawnej intelektualnie w stopniu umiarkowanym – Kulinarne podróże po Europie: „Lepiej dobrze ugotować niż alkohol konsumować”. Projekt dofinansowany jest ze środków otrzymanych z budżetu Gminy Miasto Kołobrzeg w ramach Miejskiego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych oraz Przeciwdziałania Narkomanii w 2018 r. 
Dodaj komentarz

Komentarze na portalu informacje.kolobrzeg.pl są własnością ich twórców. Administrator portalu nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie. Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za niestosowny lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: studio@tkk.pl

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Facebook