×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 70.

Kołobrzescy policjanci zatrzymali 35-latka podejrzewanego o kradzież z włamaniem do samochodu, do sklepu oraz posiadanie narkotyków. Sprawca odpowie również za uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego. Prokurator wobec zatrzymanego zastosował środek zapobiegawczy w postaci dozoru. Mężczyźnie za popełnione przestępstwa grozi do 15 lat więzienia.



W środę Policjanci komórki patrolowej w godzinach nocnych zauważyli w rejonie centrum miasta mężczyznę, który na widok radiowozu zmienił kierunek swojego „spaceru”. Mundurowi wylegitymowali osobę. W systemach policyjnych mężczyzna widniał jako poszukiwany. W trakcie kontroli policjanci ujawnili przy legitymowanym woreczki strunowe z amfetaminą. W związku z czynnym poszukiwaniem i posiadaniem zabronionych substancji 35-letni mieszkaniec Kołobrzegu został zatrzymany i osadzony w policyjnym areszcie.
Zatrzymany mężczyzna poza posiadaniem narkotyków był podejrzewany o dokonanie innych przestępstw m.in. włamanie do sklepu, które miało miejsce w lipcu br., a tak że o włamanie do samochodu w 2017 roku. Analizą zgromadzonego materiału dowodowego w sprawie kradzieży z włamaniami, zajęli się kryminalni z Kołobrzegu. Dzięki zeznaniom świadków, nagraniom z monitoringu oraz ekspertyzom badań DNA zabezpieczonych na miejscu włamań, policjanci przedstawili 35-latkowi, 6 zarzutów m.in. kradzieży z włamaniem, usiłowania kradzieży, posiadania narkotyków czy też uchylania się od obowiązku alimentacyjnego. Wobec mężczyzny zastosowano policyjny dozór.
Za popełnione przestępstwa grozi mu kara do 15 lat więzienia uwagi na to że zatrzymany przestępstw dokonywał w tzw. recydywie.
Dodaj komentarz

Komentarze na portalu informacje.kolobrzeg.pl są własnością ich twórców. Administrator portalu nie ponosi odpowiedzialności za opinie pozostawione w serwisie. Jeśli jakikolwiek komentarz uważasz za niestosowny lub narusza jakiekolwiek zasady komentowania w serwisie napisz na adres: studio@tkk.pl

Udostępnij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Facebook